Cicák

Ezen az oldalon macskákkal ismerkedhetsz meg.Sok érdekes dolgot tuthatsz meg.pl:Macska fajták,Cicák ápolása,Cicák tartása gondozása,Cica betegségek és még nagyon sok informáciot tuthatsz meg ha el olvasod!

W.Ch./ACFA Ch. Erdei Pamacs Ámor

Testfelépítés:   közepesen hosszú, elegáns, erős, rugalmas, jól fejlett erős izomzatú. A hosszú farok tőben vastag, elkeskenyedő. Lábai hosszúak, izmosak és kecsesek. Mancsa kicsi és ovális. Nyaka karcsú.


Fejforma: módosult ékalak, körvonala kissé kerekített. Álla erős, orra közepesen hosszú, profilja enyhén ívelt.


Fülek: széles alapúak, nagyok, oldalt tűzöttek, végük mérsékelten lekerekített. Fülpamacs és "ujjlenyomat" kívánatosak.


Szemek: nagyok, ragyogóak és kifejezők, enyhén mandulavágásúak, egymástól távol helyezkednek el. Színük tiszta, intenzív borostyán, vagy zöld. Az ezüst változatoknál a zöld a kívánatos. A szemeket minden színváltozatnál a ticking színe keretezi

 

Ticking (gyűrűzöttség): Kettős, de kívánatosabb a hármas, vagyis két, vagy három csík minden egyes szőrszálon. A gyűrűzöttség az egész testre kiterjed, de az nem lehet csíkos (cirmos). A gerincvonal, a farokvég és a talppárnák intenzíven színezettek a ticking színével. Az állon, a hason és a lábak belső oldalán nincs gyűrűzöttség.


Szőrzet: rövid, finom és fényes, kevés aljszőrzettel. Dús, testhez símuló és rugalmas.


Színváltozatok: vadas, sorrel, kék és fawn (őzbarna), valamint ezek ezüst változatai..


Hibák: nem folyamatos "nyaklánc", szürke, vagy túl világos aljszőrzet, gyűrűzöttség hiánya, csíkok  (cirmok) a mellső lábakon, szellemrajzolat, a szem körüli sötét rajzolat hiánya, fehér szín, az áll kivételével..  
    

Eu.Ch. Russicurl's X-man (Thomas)

Testfelépítés: közepes méretű macska, közepesen erős csontozattal és mérsékelten fejlett izomzattal. Karcsú és nyúlánk, a lábak közepes hosszúságúak, a mancsok kerekek. A farok hosszú, tőben széles és a lekerekített végéig elkeskenyedő.


Fej: ékalakú, hosszabb, mint amilyen széles. Erős áll és finom állkapocs formáz egy gyengéden kerekített orrot. A profil enyhén ívelt.

Fülek: nagyok, közepesen magasan tűzöttek; a fültőtől a fülhossz 2/3-áig egyenesen állnak, majd 1/3-ad részben először egyenes ívben hátrafelé hajlanak, majd a fej hátsó részének közepe felé kunkorodnak. A fülhegyek íveltek és rugalmasak, nem érintkezhetnek a fülek hátsó részével. A hajlásszög 90-180° között van.


Szemek: nagyok és picit ferdék, mogyoró formájúak (a felső széle ovális, az alsó kerek), a szemszín tiszta és harminozál a bunda színével, a sziámi színezetűeké intenzív kék.


Szőrzet: rövid szőrű változatnál: rövid, selymes, testhez símuló, rugalmas, nagyon kevés aljszőrzettel. A félhosszú szőrű változatnál: közepes hosszúságú, selymes, testhez símuló, nagyon kevés aljszőrzettel. A farok zászlós, a nyakfodor nem hangsúlyos.


Színváltozatok: a csokoládé és fahéj,  valamint ezek hígult változatai, a lila és őzbarna, semmilyen változatban, és mintázatban nem fogadhatók el, a többi színváltozat, beleértve a sziámi színezetűt is, elfogadott.  

  

Fej:  a széles koponya kerekded benyomást nyújt, enyhén hosszabb, mint amilyen széles. Az orr közepes hosszúságú és széles. A profil határozottan ívelt, módosult stoppal. Az orr szögletes, masszív. A nyak erős és izmos.

 

Fülek: közepes méretűek, végük enyhén lekerekített, enyhe fülpamacs megengedett, majdnem egyenesen állnak, és nem igazán nagy a távolság köztük..


Szemek:
nyíltak, kerekek, picit ferdék, és egymástól távol helyezkednek el. A szemszín egyenletes és harmonizál a bunda színével. Az ezüst változatoké csak zöld lehet, az arany-cirmosé pedig kizárólag aranyszínű.


Szőrzet:  rövid, dús, erős és fényes.

 

Színváltozatok:  csokoládé, a fahéj és a hígult színek (lila, őzbarna) semmilyen színkombinációban (bi-colour, tri-colour, cirmos) nem megengedettek, csak úgy, mint a sziámi színek. Minden más megengedett.
  


Testfelépítés: közepestől a nagy testméretűig, erős és izmos, nem túl zömök, de hajlékony. A bordázat kerekded, jó felépítésű. Az erős lábak közepes hosszúságúak, egyenletesen vékonyodnak az erős, kerekded mancsok felé. A farok közepes hosszúságú, a töve széles, és enyhén keskenyedik a lekerekített vége felé.

 

Fej:  a széles koponya kerekded benyomást nyújt, enyhén hosszabb, mint amilyen széles. Az orr közepes hosszúságú és széles. A profil határozottan ívelt, módosult stoppal. Az orr szögletes, masszív. A nyak erős és izmos.

 

Fülek: közepes méretűek, végük enyhén lekerekített, enyhe fülpamacs megengedett, majdnem egyenesen állnak, és nem igazán nagy a távolság köztük..


Szemek:
nyíltak, kerekek, picit ferdék, és egymástól távol helyezkednek el. A szemszín egyenletes és harmonizál a bunda színével. Az ezüst változatoké csak zöld lehet, az arany-cirmosé pedig kizárólag aranyszínű.


Szőrzet:  a rövid, sajátos szőrzet bodorított, görbített, vagy meggörbült, a gyűrűcskés, rugalmas, durva és nagyon vaskos bunda eláll a testtől. Az egész testre kiterjedő rugózott-gyűrűzött megjelenés sokkal fontosabb, minthogy minden egyes szőrszál bodorított legyen.

 

Színváltozatok:  csokoládé, a fahéj és a hígult színek (lila, őzbarna) semmilyen színkombinációban (bi-colour, tri-colour, cirmos) nem megengedettek, csak úgy, mint a sziámi színek. Minden más megengedett.


Az Anatoli (eredeti nevén: Anadolu Kedisi) egy páratlan természetes macskafajta, mely ma is megtalálható Anatóliában, ahonnan származik, és Törökország számos vidékén; tulajdonképpen a török van és török angóra rövid szőrű változata.

Testfelépítés: közepestől a nagy testméretűig, szilárd izomzat és közepesen erős csontozat. A nyak és a mellkas masszív és erős. A lábak közepes hosszúságúak, kerek mancsokkal. A farok közepes hosszúságú, dús szőrzetű.


Fej: közepesen hosszú, tompa háromszög. A profil majdnem egyenes, az áll erős .


Fülek: nagyok, széles alapúak, enyhén lekerekített végekkel. Inkább magasan, egyenesen és függőlegesen tűzöttek..


Szemek: nagyok, oválisak, picit ferdék. A szemszín egyenletes, és harmonizál a bunda színével.


Szőrzet: rövid; nem gyapjas aljszőrzet; finom, de "ropogós" tapintású.


Színváltozatok: a csokoládé, a fahéj és a hígult színek (lila, őzbarna) semmilyen színkombinációban (bi-colour, tri-colour, cirmos) nem megengedettek, csak úgy, mint a sziámi színek. Minden más megengedett.

 

    
Testfelépítés: közepes testméret és hosszúság, izmos, erősebbnek és izmosabbnak érződik, mint amilyennek látszik. Az áll erős, a profil kerek. A lábaknak erősnek és izmosnak kell lenniük, a mancsok oválisak. A farok hosszú, tőben vastag, minimálisan keskenyedik.


Fej: széles, tompa ékalak, a körvonala kerekded, a profil ívelt. Az orr és a homlok egyenlő hosszúságú, a homlok domború. Az áll és az állkapocs erős. Az orr széles, egyenletesen széles.


Fülek: nagyok, széles alapúak, hegyük lekerekített. Oldalt tűzöttek, enyhén előre dőlnek, a külső vonaluk a fej vonalának folytatása.


Szemek: nagyok, egymástól távol helyezkednek el, felső szélük egyenes, az alsó kerek. A zöld bármely árnyalata elfogadott.


Szőrzet: rövid, fényes és rugalmas, az aljszőrzettel együtt.


Színváltozatok: gazdag és meleg rőt tónus jelentkezik az orron, az arccsonton és a füleken, még a leghalványabb színeknél is. Az alsó részeken (pl. has) sápadtabb. Hosszú idő kell, hogy a kölykök csokoládé, lila, karamell, arany (fahéj) és barack (őzbarna) színe kialakuljon, ezért ők sápadtabbak. A végső szín 2 éves kor körül alakul ki. A mintázat pettyes és márvány. A bunda mintázat meghatározásának három szintje van: alapszín, sápadtabb, mint a mintázat; mintázat, halvány, mégis eltér az alapszíntől, és egy fátyololos (ködös) "köpeny", melyet a tömörszínű területek véletlenszerű árnyaltsága eredményez.


Hibák: pinch, kicsi, vagy magasan tűzött fülek, más szemszín, mint zöld, az árnyaltság hiánya.
Testfelépítés: közepes testméretű, izmos. Erősebb és nehezebb, mint amilyennek látszik. Álla erős, profilja kerekített. Háta a vállától a tomporáig egyenes, lábai arányosak, a mancsok kecsesek, oválisak. A farok egyenes, közepes hosszúságú, tőben gyenge, és enyhén lekerekített vége felé elkeskenyedő.


Fejforma: rövid, tompa ékalak, körvonala lágyan kerekített. Pofacsontja hangsúlyozott, széles, profilja határozottan ívelt. Álla és alsó állkapcsa erős.


Fülek: nagyok, egymástól távol helyezkednek el, enyhén előre dőlnek. Széles alapúak, végük picit lekerekített. A fülek külső vonala az arc felső része formájának folytatása.


Szemek: nagyok, egymástól távol helyezkednek el, felső vonaluk keletiesen ívelnek az orr felé, alsó vonaluk kerekített. A szemszín árnyalata a sárgától a borostyánig elfogadott.


Szőrzet: nagyon rövid, testhez simuló, finom és fényes, minimális aljszőrzettel. Az összes színváltozatnál a test alsó része kicsit világosabb, mint a hát. A testszín mintázata jól kivehető, a jegyek , összehasonlítva a testszínnel, picit sötétebbek.


Színváltozatok: az összes cirmos változat elfogadható. Spotted - pettyes; classic - klasszikus (márványos), mackerel - makréla; ticked - gyűrűzött (mint az abesszin macskáknál)

Testfelépítés: közepes testméretű, elegáns macska, karcsú és izmos. A test hosszú és hajlékony. A nyak hosszú és karcsú. Az mellkas és a váll soha nem szélesebb a csipőnél. A lábak  hosszúak és karcsúak., a mancsok kecsesek és  oválisak. Az ostorszerű farok nagyon hosszú és elkeskenyedő.

 

Fej: ékalakú koponya. Az ékalak egyenes vonalban vezet az orrtól mindkét oldalon a fülekig. Az orr hosszú és egyenes, a homlok lapos. A profil enyhén domború. Hegyes orr, jól fejlett áll, az orrheggyel azonos vonalban..

 

Fülek: hatalmasak, széles alapúak, hegyesek.  A fülek külső vonala az ékalak folytatása.

 

Szemek: mandulavágásúak, enyhén az orr felé dőlnek, és harmonikusak az ékalakú fejjel.  A szemek közti távolság nem kisebb, mint a szemek szélessége. Színük élénk, mély kék.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 17
Heti: 15
Havi: 443
Össz.: 168 115

Látogatottság növelés
Oldal: Macska fajták
Cicák - © 2008 - 2018 - macsekok.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »